Nou Barris acull una nova edició del Festival de Blues de Barcelona

miércoles, 10 de septiembre de 2008


La 6a edició del Festival de Blues de Barcelona ja és en marxa. Fins al proper 14 de setembre la ciutat torna a impregnar-se d'estils i ritmes variats que, en aquesta ocasió, vindran acompanyats de figures de prestigi dins del panorama europeu i nord-americà d'aquest estil. Gran part del festival, promogut per l'associació Capibola Blues, es desenvoluparà al Poliesportiu Valldaura de Nou Barris, que albergarà la gran majoria de concerts. També es celebraran jam sessions, master class de diferents instruments i la tercera edició del concurs ‘Blues i literatura’, conservant la filosofia amb què va ser concebut: donar a conèixer al públic l'essència cultural de la música de blues d'una manera desinteressada.

De la vintena de concerts que es presentaran a l'edició d'enguany, cal destacar la presència d'artistes internacionals com Jan Jaques Milteau, un virtuós inigualable de l'harmònica; Marc Tortorici, un veterà de l'escena del blues, jazz, swing i root procedent de Los Ángeles, que posseeix una indubtable força damunt l'escenari; o Guitar Crusher, un ‘autèntic’ home de blues (a la imatge). Però el festival també servirà per posar sobre la taula noms de grups de la terra que també s'atreveixen amb aquest estil. Entre altres, tindrem l'ocasió de veure actuar en directe a Lazy Jumpers & Dani Nel·lo i Bernat Font, una banda barcelonina amb un so fresc, propi i original; Joan Pau Cumellas, conegut internacionalment per la seva habilitat amb l'harmònica; o Slim Bay, una banda de cinc membres del Vallès que revisen cançons d'Eric Clapton, B.B. King, Muddy Waters o Louis Jordan.

A banda dels concerts, el festival acollirà també quatre master class impartides per músics professionals, que aprofundiran en determinades habilitats al voltant d'alguns instruments com la trompeta, el saxo, el piano i l'harmònica. El festival, a més, servirà de marc per a la presentació oficial de l'Escola de Blues, creada per Capibola Blues, que esdevindrà un espai de trobada de músics professionals, amateurs i principiants.

Descarrega't aquí el programa del festival

Festival de Blues de Barcelona. Del 8 al 14 de setembre'08.
Poliesportiu Valldaura. c/ Baltasar Gracián, 9. BCN (L4 Via Júlia). Gratuït.


+ info: Festival de Blues de Barcelona

0 comentarios: