Ewan Pearson, qualitat assegurada

sábado, 30 de agosto de 2008


Més conegut per les seves remescles que per les seves produccions pròpies, el britànic Ewan Pearson segueix pujant com l'escuma dins del panorama musical. El mateix dj que s'amaga rere pseudònims com ‘Maas’, ‘World of Apples’ i ‘Partial Arts’ oferirà una sessió carregada de house atractiu a la sala The Loft del Razzmatazz el dissabte 30 d’agost. Qui hagi viscut en primera persona alguna de les sessions podrà assegurar la facilitat amb la que l'artista manté el posls durant tota la nit sense que aquest decaigui.

Instal·lat a Berlin, Pearson passa per un excel·lent moment. A més de passejar-se pels festivals d'estiu, acaba de publicar, sota el pseudònim ‘Partial Art’, el llarga duració 'Telescope' i durant aquest setembre veurà la llum l'àlbum 'Piece Work', una compilació dels millors remixes del britànic. La seva indiscutible i sorprenent capacitat per a convertir en or tot el que toca l’ha dut a ser cridat per artistes i grups de la talla de Depeche Mode, Goldfrapp, Chemichal Brothers, Franz Ferdinand o Ladytron.

Un artista que posseeix un màster en filosofia i que 10 anys després d'haver saltat a la fama –sobretot amb ‘Latitudes’ (98), a mig camí entre el pop i el techno detroitià- segueix sent un imprescindible de l'escena electrònica de les pistes de ball d’arreu.

Dissabte 30 d'agost '08. Razzmatazz, Sala The Loft, BCN. A partir de l'1:00 h. 12/15€

Figueres sóna acústic

miércoles, 27 de agosto de 2008


Vivint en una època en la que cada any proliferen més festivals de música i en la que el peix gran es menja el petit, l’única manera de sobreviure és desmarcar-se de les modes passatgeres. A Figueres fa sis anys que van provar la fórmula de crear un festival en el que únicament té cabuda el format acústic, sense cables, fugint així de la idea d'esdevenir un simple lloc d'exhibició més i de les tendències del mercat. Enguany, del 27 al 31 d'agost es celebrarà la setena edició amb un planter on predominen artistes catalans de la talla de Kiko Veneno, Shuarma, Joan Miquel Oliver (Antònia Font) o Marc Parrot.

Artistes emergents i consagrats es donaran cita en els sis escenaris que estaran col·locats a l'entorn del Museu Dalí, com La Plaça de l’Ajuntament, la de l'Església o els Jardins del Consell Comarcal. En total seran més de 30 grups els que actuaran en un format 'unplugged' totalment gratuït. A més, el dissabte 30 d’agost es celebraran tres semifinals del concurs de maquetes Sona9.

El tret de sortida del festival anirà a càrrec de Manu Guix, conegut per tothom per haver format part de l’elenc de professors d’OT, i de Roger Benet. Per al dijous s'esperen també altres dues actuacions, les de De Calaix i Hotel Cochambre. En quant al divendres i el dissabte, aquest dos dies presenten el major nombre d'actuacions i de reclams del cartell. El divendres 29 d’agost estaran presents Toti Soler, Facto Delafé y las Flores Azules, l'única excepció electrònica, o el mallorquí Joan Miquel Oliver (compositor dels mallorquins Antònia Font), mentre que dissabte 30 d’agost els ulls del públic es fixaran en Marlango (de l’actriu Leonor Watling, a la imatge), Quico Pi de la Serra, Mishima, Jaume Arnella o Albert Fibla, d’entre altres. Per acabar, Pol i Refugi (de Joan Roig d’Els Pets) tancaran un festival caracteritzat sobretot per la varietat d'estils que van des del pop a la cançó d'autor, el folk, el flamenc o la rumba.

L'edició d'enguany del Festival Acústica espera superar la xifra dels 25.000 assistents de l'any passat. Un festival pel que en anteriors edicions han passat cares tan conegudes pel públic com Raimundo Amador, La Cabra Mecánica, Pastora, Pablo Carbonell o Jaume Sisa.


Festival Acústica de Figueres. Del 27 al 31 d’agost’08. Gratuït

Innocent, cool i nou


Així va definir David Lynch a Au Revoir Simone en una entrevista. I així podríem definir també el concert que van donar a Barcelona les tres components de Brooklyn. Va ser difícil no deixar-se atrapar per la calidesa que van evocar les tres belles i innocents components de Au Revoir Simone. Calidesa que amagava un ambient i una música freda. Amb la dolçor que desprenien, van crear un univers de melodies pop, amb tres teclats com a eix central, a la cova del Sidecar. A mida que anaven desgranant el seu últim disc, ‘The birf of music’, i presentant temes nous anaven regalant als presents tímides frases en castellà amb un somriure picaresc. Van gaudir amb Night Magestic, Sad Song i A Violent Yet Flammable World, però els dos grans moments de l’actuació van ser les interpretacions de Stay Golden i Fallen Snow. D’aquesta manera Au Revoir Simone van demostrar que a les melodies dolces, veus naïves i 'sintes' electrònics també li poden posar el seu toc, i no ser una imitació de The Postal Service. Son molt més del que alguns diuen.