This is what we want today

viernes, 12 de septiembre de 2008


Així comença la lletra de 'Lights & Music', una de les cançons que ha catapultat a la fama al grup Cut Copy. I el que van fer els australians la nit de divendres passat al Razzmatazz va ser el que el públic assistent volia. Electro-indie, o new wave, com preferiu. Reservats en paraules, el trio va sortir a escena amb uns aires amables i hedonistes com pocs ho fan. Tant és així que es van viure alguns moments d’eufòria col·lectiva, especialment quan van sonar temes com l’anteriorment esmentat ‘Ligths & music’, ‘Hearts on fire’ o ‘Feel the love’, cosa que no va passar amb cap tema del primer àlbum, ni tan sols amb ‘Going no where’, l’ùnic èxit d’aquell disc. Però aquests moments d’alegria i excitació venien precedits per altres que resultaven més monòtons i que van alentir el ritme del concert. Per sort, van ser pocs. Les melodies, creades a partir de guitarra, bateria, teclat i cucubase, semblaven samples dels 80, amb matisos més contemporanis, que van fer ballar fins al més parat dels allà presents. Un bon concert que esperem es pugui tornar a repetir amb una mica més de temps.

La Mercè musical, més enllà del BAM

jueves, 11 de septiembre de 2008


La festa major de Barcelona, La Mercè, presenta un cartell de concerts impossible de cobrir. Un ampli abast que intenta arribar a satisfer els gustos de la majoria de la població barcelonina. Entre ells, i deixant de banda el BAM, del que ja s'ha parlat prou, tractarem de fer una petita ullada a la resta de concerts més sonats que se celebraran durant aquest cinc dies de festa. Artistes d'ahir i d'avui, coneguts i no tant coneguts pel públic, que acapararan l'atenció i faran vibrar la ciutat sencera. Barcelona serà envaïda de gom a gom pels escenaris que albergaran aquests i altres concerts programats per posar fi a l'estiu i a una tanda interminable de festivals.

Cadena 100 serà l'única emissora de ràdio amb escenari propi, pel que passaran durant tres nits, no consecutives, artistes estatals amb molt d'èxit i capaços d’arrossegar les masses. La nit inaugural, divendres 19 de setembre, Gertrudis, Lucas Masciano y Melendi (a la imatge) portaran els ritmes de fusió a la Plaça del Fòrum. El dissabte 20 serà el torn del pop més comercial, que tindrà com a protagonistes Vitruvi, Iguana Tango i la mallorquina Chenoa. Per últim, el dimarts 23 serà el moment de realitzar una petita retrospectiva i esbrinar de la mà de La Guardia i La Unión si és veritat la dita que assegura que qualsevol temps passat va ser millor.

Per una altra banda, i dins de la 13a Mostra d'Associacions, la Plaça Catalunya serà testimoni de dos nits de concerts amb artistes locals, que si bé no tots estan consagrats, aviat ho estaran. El dia 19 la virtuositat de la banda flamenca D'Callaos vindrà acompanyada del rock psicodèlic de Sidonie en un concert presentat per Amnistia Internacional. La nit següent seguirà tenint sabor local amb les actuacions del cantautor de Bellvitge Dani Flaco i el grup Menaix a Trua, un trio format per Cris Juanico, Toni Xuclà i Juanjo Muñoz que tornen als escenaris amb una entrega d'aventures de pop acústic i melodramàtiques.

Però la cosa no s’acaba aquí. Encara hi haurà més música a més espais, entre ells el de l'Avinguda de la Catedral, que acollirà el divendres 19 el concert d'un dels grups de l'escena indie barcelonina amb més rellevància actualment. Estem parlant de Giulia y los Tellarini (a la foto), una formació que compta a la seva formació amb El Guincho i que va enregistrar en el seu dia dos temes per a l'última pel·lícula de Woody Allen, ‘Vicky Cristina Barcelona’, que s’haurà estrenat a casa nostra aquell mateix dia. Un dels concert més recomenats d'aquesta Mercè. La mateixa nit, la Plaça Sant Jaume ballarà ritmes llatins al son de Carmen Souza i La Sucursal SA. Per cert, aquest últims també estaran actuant al dia 23, juntament amb la Big Latin Band, al Passeig Lluís Companys.

Una altra de les protagonistes d'aquesta Festa Major serà l’aragonesa Carmen Paris, qui està revolucionant la jota aragonesa a base de fusionar-la amb altres estils com el flamenc, la música andalusí, el jazz i una àmplia pluralitat d'estils. L'artista portarà al seu espectacle al Moll de Barcelona el divendres 19.

El dia 20, des de les 21:15 i fins a les 23 h., ens espera un altre moment amb aires indies i locals. En aquesta ocasió els concerts aniran a càrrec de Nudozurdo, la banda que ha esmicolat el panorama nacional amb el seu rock, Camping, una de les bandes catalanes més prometedores, i per últim, Lo:muêso, que tancaran la nit amb un toc experimental.

Per acabar amb aquesta resenya de concerts independents fora del que serà el BAM, ho farem com hem començat, amb una emissora de ràdio. En aquest cas serà la cadena Màxima qui presentarà, des de les 11 de la nit fins a les 5 de la matinada, la 'Maxima Outdoor Session', que portarà un lifeshow que tindrà com a protagonistes a Rebecca Brown (Real Things) i els DJ's Xavi Alfaro, Oscar Aparicio, José A. M. i Oriol Farré. Acompanyant-los estaran els DJ's de la pròpia emissora, Dani Moreno (El Gallo Máximo) i Oriol Carrió.

Festes de la Mercè, BCN. Del divendres 19 al dimecres 24 de setembre'08.

Nou Barris acull una nova edició del Festival de Blues de Barcelona

miércoles, 10 de septiembre de 2008


La 6a edició del Festival de Blues de Barcelona ja és en marxa. Fins al proper 14 de setembre la ciutat torna a impregnar-se d'estils i ritmes variats que, en aquesta ocasió, vindran acompanyats de figures de prestigi dins del panorama europeu i nord-americà d'aquest estil. Gran part del festival, promogut per l'associació Capibola Blues, es desenvoluparà al Poliesportiu Valldaura de Nou Barris, que albergarà la gran majoria de concerts. També es celebraran jam sessions, master class de diferents instruments i la tercera edició del concurs ‘Blues i literatura’, conservant la filosofia amb què va ser concebut: donar a conèixer al públic l'essència cultural de la música de blues d'una manera desinteressada.

De la vintena de concerts que es presentaran a l'edició d'enguany, cal destacar la presència d'artistes internacionals com Jan Jaques Milteau, un virtuós inigualable de l'harmònica; Marc Tortorici, un veterà de l'escena del blues, jazz, swing i root procedent de Los Ángeles, que posseeix una indubtable força damunt l'escenari; o Guitar Crusher, un ‘autèntic’ home de blues (a la imatge). Però el festival també servirà per posar sobre la taula noms de grups de la terra que també s'atreveixen amb aquest estil. Entre altres, tindrem l'ocasió de veure actuar en directe a Lazy Jumpers & Dani Nel·lo i Bernat Font, una banda barcelonina amb un so fresc, propi i original; Joan Pau Cumellas, conegut internacionalment per la seva habilitat amb l'harmònica; o Slim Bay, una banda de cinc membres del Vallès que revisen cançons d'Eric Clapton, B.B. King, Muddy Waters o Louis Jordan.

A banda dels concerts, el festival acollirà també quatre master class impartides per músics professionals, que aprofundiran en determinades habilitats al voltant d'alguns instruments com la trompeta, el saxo, el piano i l'harmònica. El festival, a més, servirà de marc per a la presentació oficial de l'Escola de Blues, creada per Capibola Blues, que esdevindrà un espai de trobada de músics professionals, amateurs i principiants.

Descarrega't aquí el programa del festival

Festival de Blues de Barcelona. Del 8 al 14 de setembre'08.
Poliesportiu Valldaura. c/ Baltasar Gracián, 9. BCN (L4 Via Júlia). Gratuït.


+ info: Festival de Blues de Barcelona

El Weekend Dance canvia el cartell, el dia i l'escenari

domingo, 7 de septiembre de 2008


El Weekend Dance ha anunciat canvis importants una setmana abans de la seva arrencada. Se celebrarà al Razzmatazz (i no pas al Fòrum), el dijous 11 de setembre (era previst per al dissabte 13) i no comptarà finalment ni amb Prodigy ni la Groove Armada Dj's (en aquest cas a Barcelona, ja que a Madrid sí que hi seran).

Tots aquells que ja tinguin l'entrada i desitgin ara que se'ls retorni els diners hauran d'adreçar-se al punt de venda on la van comprar. Si no, la mateixa entrada servirà per entrar al Razzmatazz, on The Requesters s'incorporen al programa i, només a Barcelona, Felix Da Housecat substituirà la sessió dels dj's de la Groove Armada. La matexa entrada també servirà per la gira que The Prodigy faran al mes d'octubre per casa nostra, tot i que la data encara és per confirmar.

Els organitzadors asseguren que finalment no s'ha pogut incorporar a The Prodigy al cartell i que l'horari limitat del Fòrum, que no permet que els events que s'hi celebren acabin més tard de les 3.00 h. (tot i que darrerament un munt de festivals han acabat més tard), ha estat el motiu principal que ha provocat el canvi d'ubicació del Weekend Dance. En quant al canvi de dia, no s'ha especificat cap motiu -inicialment era previst per al dissabte 13 de setembre-, ja que a Madrid sí que se celebrarà el divendres 12 tal i com s'havia anunciat. Això sí, també pateixen un canvi de recinte, ja que incialment s'havia de celebrar a l'Auditori Juan Carlos I i finalment tindrà lloc al Recinte Firal de la Casa de Campo.

Svan Bath, 2 many dj's, Digitalism, Massive Attack o Vitalic van obrir l'any passat una exitosa, eficaç i potent primera edició d'un festival que neixia amb la intenció d'apropar al públic l'esperit rave. El cartell d'enguany prometia les mateixes sensacions, però sens dubte, aquests canvis d'última hora poden afectar la seva potencialitat.

Amb un cartell més reduït, ja que l'any passat van formar part de l’esdeveniment tretze grups i aquest any s'ha reduït a cinc, el festival intentarà repetir la gesta de l'any passat i coronar-se com un festival potent i sofisticat capaç d'agitar a les masses. Fa uns mesos que les entrades es van posar a la venda i actualment es poden trobar al preu de 55 €. Aquests són els artistes que es podran gaudir finalment a Barcelona:

- Fatboy Slim: mescla d'àcid, funk, hip-hop, reggae, jungle, electro i techno de la mà del gran productor de big beat dels últims temps. A falta de material nou, el show serà una auto-antologia tal i com va pasar el passat mes de maig a l'Espai Movistar.

- Robyn: després que la multinacional en la que editava els seus discs es negués a publicar un tema en homenatge a Madonna, la sueca va decidir crear el seu segell propi. Els seu pop ballable ha rebentat les llistes de vendes i serà la propera telonera de la gira europea de Madonna. Una recompensa als seus anys de treball.

- Isis: una de les primeres dones pioneres dins la música electrònica i el clubbing als Països Baixos. Amb un estil brillant i gens convencional, la jove i atractiva holandesa presenta un set que es pot definir com una refrescant aventura per a la música més actual del moment. Un nom imprescindible a l'edició d'enguany.

- The Requesters: Oriol (DJ D.a.r.y.l.) i Àlex (DJ Sidechains), admiradors de gent com John Miles i DJ Funk, han fet remescles per a gent com Mendetz i Delorean. El seu techno es revesteix de funk, big beat, heavy i disco, convertint els dancefloors en una autèntica festa.

- Felix Da Housecat: tot un clàssic de l'electrònica provinent de Chicago. Va particpar a l'eclosió del acid-hose els anys 80 per anar-se reinventat posteriorment dins del new wave, el house i l'electroclash. Ha col·laborat amb la francesa Miss Kittin i James Murphy, i recentment va publicar el sensual treball 'Virgo, Blacktro & The Movie Disco'.

Dijous 11 de setembre '08. Sala Razzmatazz, BCN. 55 €.