Ladytron, exponents del ‘synthpop’ europeu

viernes, 24 de octubre de 2008


Una de les bandes que millor representa el que s’ha fet a Europa pel que respecta al gènere de l’electro-pop és Ladytron, una formació nascuda a Liverpool i que va agafar el seu nom de la reeixida cançó de Roxy Music que porta el mateix nom. La seva fórmula ha estat dominada per la foscor, unes veus seductores, melodies madurades, guitarres i bateries electròniques, però sense deixar-se seduir per cap moviment gòtic, que acostumen a regnar en aquests estils.

Encara que el seu èxit arribés amb el single ‘He took her to a movie’, un dissimulat ‘cover’ del llegendari tema ’The model’ de Kraftwerk, el vertader reconeixement internacional no els arribaria fins a la publicació del seu primer LP, ‘604’. Singles com ‘Discotrax’ o ‘The way that I found you’ els van donar el toc personal que necessitaven per col·locar-se com una de les bandes de referència dins de la nova onada ‘electroclash’ i ‘new wave’ que va sorgir a principis de segle. Després vindrien uns altres dos àlbums, ‘Lights & Magic’, amb el que van reafirmar el seu status de referència, i ‘Witching hour’.

Ara presenten ’Velocifero’, un àlbum en el que s’esperava una continuació o una evolució del que havien fet fins ara, un intent de crear alguna cosa nova. Però en realitat ens trobem davant d’una muntanya russa, amb pujades i baixades, amb el millor i el pitjor de Ladytron, amb bons hits i altres cançons més simples. Potser en aquest nou disc ens trobem una redefinició del que és Ladytron, però tot i així, els de Liverpool poden seguir sonant tan potents com ells saben, i a l’Apolo tindran una bona oportunitat per demostrar-ho.

Ladytron. Dilluns 27 d’octubre’08. Sala Apolo, BCN. 21:30 h. 20/24 €

2 comentarios:

lafulanitadetal dijo...

chico estas a la última!

lafulanitadetal dijo...

por favor actualiza ya !nolyp