Aires de festa a Gràcia

martes, 12 de agosto de 2008


I és que, encara que sembli que durant aquest mes a Barcelona només queden els turistes, a l'agost tothom es reuneix a Gràcia, el barri més bohemi de la ciutat, que celebrarà la seva festa major del 15 al 21 d'aquest mes. Una festa amb personalitat i amb un imaginari propi dels graciencs, les gracienques i de totes aquelles persones que s'apropen fins a la vila. El tret de sortida oficial serà el dijous 14 a les set de la tarda, amb la lectura del pregó, que anirà a càrrec de l'actor i periodista Queco Novell.

Musica, ball, teatre, cinema, jocs, esports, mostres, exposicions i, sobre tot, l'espectacle dels carrers guarnits i la cultura popular fan d'aquesta festa una de les més integradores i acollidores que se celebren a la Ciutat Comtal. Una festa major que omple els carrers del barri d'alegria i de gent les 24 hores durant els set dies que duren.

Durant el dia se succeiran diferents activitats a les places i carrers, decorats per a l'ocasió. Castellers, acròbates, activitats infantils i esportives amenitzaren els xafogosos dies d'aquest mes. Mentre que per la nit, quan l'ambient esperem que sigui més fresc, serà el torn dels concerts en viu, els focs artificials i la festa a l'aire lliure.

Roger Mas, Pascal Comelade, Chucho Díaz, La mata negra, Bourbon, Los Eléctricos, Imsonmi o Pep Sales seran alguns dels grups i cantautors que ompliran de gom a gom espais, carrers i places com la del Diamant o Rius i Taulet. Una festa a la qual tota la gent de Barcelona acudirà per gaudir-les al màxim possible.


Nova edició del Festigàbal


A la plaça Rovira i Trias, situada en un dels extrems de la vila, s'hi troba el bar Heliogàbal, que durant la festa major oferirà, a l'aire lliure i de forma gratuïta, una proposta cultural entre el 17 i 19 d'agost, el Festigàbal, una iniciativa que va néixer fa tres anys i que contarà, a més de diverses activitats, amb nombrosos concerts.

El festival arrancarà amb CCCP i, a continuació, Sr. Da Costa oferirà un recital cantant a Machín. Durant la nit les propostes més indies aniren a càrrec dels grups locals com Le Fou i Mishima i dels nord-americans Mary Timony Band.

La segona jornada s'iniciarà amb un un concert de jazz amb Andreu Zaragoza a la guitarra, Tom Warburton al contrabaix, Marc Ayza a la bateria i Hugo Astudillo al saxo alt. Més tard el rock prendrà el relleu amb les propostes d'Olivia Trencada, Ainara LeGardon i Els Surfing Sircles.

Per acabar, el grup format per Enric Casasses, Manel Pugés y Stella Hagemann, EMS, acompanyats de Los Beef i Pau Riba, seran els encarregats de posar el punt i final al festival de música i poesia.


Festa Major de Gràcia. Del 15 al 21 d'agost '08
Info: www.festamajordegracia.cat
www.heliogabal.com

0 comentarios: