El Weekend Dance consolida el seu esperit 'rave'

miércoles, 3 de septiembre de 2008


Svan Bath, 2 many dj's, Digitalism, Massive Attack o Vitalic van obrir l'any passat una exitosa, eficaç i potent primera edició d'un festival que neixia amb la intenció d'apropar al públic l'esperit rave. Estem parlant del Weekend Dance, que torna a la càrrega amb un cartell idoni per assentar-se dins del panorama dels fetivals estiuencs de Barcelona i Madrid. Una artilleria electrònica en la que es presentaran les propostes més suggeridores de l’electrònica actual.

El primer assalt tindrà lloc a Madrid, el proper divendres dia 12, a l'auditori Juan Carlos I, mentre al públic barceloní li tocarà esperar un dia més per veure al Parc del Fòrum a un cartell d'excepció format per The Prodigy, Fatboy Slim, Robyn, Isis i Groove Armada. Una fórmula que va començar a posar-se en marxa al Summercase i que s'està estenent a altres festivals.

Amb un cartell més reduït, ja que l'any passat van formar part de l’esdeveniment tretze grups i aquest any s'ha reduït a cinc, el festival intentarà repetir la gesta de l'any passat i coronar-se com un festival potent i sofisticat capaç d'agitar a les masses. Fa uns mesos que les entrades es van posar a la venda i actualment es poden trobar al preu de 55 €. Uns diners bé invertits si tenim en compte el següent cartell:

- The Prodigy: pioners del moviment rave de principis del 90, la banda britànica ha anat evolucionant amb el pas del temps, sense parar de sorprendre a cada disc que ha tret al mercat. Un regal per als melòmans nostàlgics que tenen ganes de tornar a viure el passat.

- Fatboy Slim: mescla d'àcid, funk, hip-hop, reggae, jungle, electro i techno de la mà del gran productor de big beat dels últims temps. A falta de material nou, el show serà una auto-antologia tal i com va pasar el passat mes de maig a l'Espai Movistar.

- Groove Armada: alegres i hedonistes, aquesta parella és tota una institució de les pistes de ball. La seva faceta de dj's els ha portat a buscar durant la seva trajectòria els beats més ballables i els loops més vertiginosos. Una fusió de techno, house, funky, ska i pop-rock apta per a ballar i per a ser escoltada, esdevenint així el millor antídot contra l'avorriment.

- Robyn: després que la multinacional en la que editava els seus discs es negués a publicar un tema en homenatge a Madonna, la sueca va decidir crear el seu segell propi. Els seu pop ballable ha rebentat les llistes de vendes i serà la propera telonera de la gira europea de Madonna. Una recompensa als seus anys de treball.

- Isis: una de les primeres dones pioneres dins la música electrònica i el clubbing als Països Baixos. Amb un estil brillant i gens convencional, la jove i atractiva holandesa presenta un set que es pot definir com una refrescant aventura per a la música més actual del moment. Un nom imprescindible a l'edició d'enguany.

Dissabte 13 d'agost '08. Parc del Fòrum, BCN. 55 €.

0 comentarios: